Monday, 20 October 2008

b o l e h ?


Al Fatihah buat Sara Aziz.
(yang hanya sempat aku kenal kerja-kerja fotografinya di Flickr)



Terlampau banyak kisah orang datang dan pergi.


Aku dengar dalam belum hampir sebulan Syawal ini.

Walaupun tidak aku kenali atau mungkin tiada hubungan langsung dengan diri aku, aku harap sama-sama kita sedekah kan Al-Fatihah buat mereka.

Supaya Tuhan meletak mereka di kalangan orang-orang yang Dia redhai.

Dan mungkin kalau sampai suatu hari giliran aku. Jangan pula lupa sedekahkan Al-Fatihah, ya?

Aku demand dengan lawatan ke kuburan aku setiap kali Hari Raya. Boleh?

Tak perlu bawa siraman bunga kasih-sayang. Cuma melawat. Boleh?


Nanti aku bagi alamat.


Bukan sekarang.


Nanti.




*sengih*


12 comments:

Tya ilyana said...

i adore her pieces of art so much..a great talent..-al-fatihah-

evy said...

what happen to her? car accident? Al Fatihah. semoga rohnya akan sentiasa dicucuri rahmat. amin.

bz said...

bawak limau boleh?

F.E.R.Z.L.Y said...
This comment has been removed by the author.
F.E.R.Z.L.Y said...

Assalammualaikum..

Al-Fatihah

Kehidupan sebenarnya penuh dengan kesedihan..Air mata...

Kenapa kita perlu mati? Kenapa kita perlu meninggalkan sesuatu yang kita bina(memory)?

Kalau macam ni, aku xnak bina memory.. Biarkan kematian aku bukan suatu kesedihan..

Sepertimana aku yang benci akan kesedihan, benci melihat kesedihan.. Aku x nak orang yang aku sayang bersedih...disebabkan aku..

stranger said...

melatup ketawa ku. you are extraordinarily funny. banar tah. totally outside the box.

NeEM™ of Suicide Park said...

Ayah Syima(BEN) dah pergi. Shamsiah Fakeh pun.

Kita punya turn tak tau bila.

Anonymous said...

Syahdu tgk gambar2 arwah.... :(
Dia seolah2 m'ninggalkan "sesuatu".
Sesuatu yang cantik dan b'harga.

~angela anaconda b'sedih~

katunX said...

tya : sama mengagumi hasil kerjanya..

evy : lung cancer, knew from his blog..

bz : lebey baik ko bagi limau kat jiran ko..

ferzly : itu kan semua ketentuan Tuhan, serahkan kepada Tuhan untuk melaksanakan dan kau untuk memohon redhaNYA

stranger : uiks, thanks for dropping by..

neem : oh, Al-Fatihah untuk mereka juga...

Anonymous Angela Anaconda : ya, dia sangat talented, jangan sedih nanti tuan punya blog pula tiada...*eh?*

Mr F said...

evy : lung cancer, knew from his blog..

His??You gotta be kidding me katun...hahahaha

katunX said...

mr. f: i kid you not...i speak no english..so when i speak, her become his...

*ahaha..*

握壽司Stanley said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社