Wednesday, 19 September 2007

R a m a d h a n & A s s i g n m e n t s . . .

Ramadhan, datang lagi kali ni, cuma aku rasa agak sayu, jauh dari keluarga, jauh dari rakan-rakan, jauh dari suasana Ramadhan di Malaysia...

Semalam baru lepas submit projek interval, kena create furniture or sculpture dari MDF potong pakai laser cutter atau mesin...2 hari tak tidur.


Hari exhibition, aku lambat submit, diorang kata dah terlepas assessment. I knew it, i blew it again this time. Tapi aku still lekat board aku, sebab lepas tue ada review balik. Aku berdoa je lecturer tengok balik keje aku..

Aku nak print board kat resource center, file aku corrupt. Aku kayuh basikal datang kampus, pastu balik umah, pastu datang balik kampus. Sekarang bulan puasa, memang agak menderita.
Tapi aku dengar tazkirah dari budak-budak Malaysia datang rumah aku semalam :

"Orang mukmin itu apabila mendapat ujian, merupakan kebahagiaan bagi mereka kerana itu mengajar mereka erti bersabar"

Aku cuba bersabar dan...


Aku mampu berdoa sahaja...


5 comments:

blexi laiho said...

aku nk kawen tahun depan,xyah cr org...

afif said...

ye ke x tido 2 hari... ke ko tido straight 2 hari sampai x siap... katun jgn ngelat la wey....

(hdisk ko jual murah kat aku, sbb tu corrupt... ko la bwk masalah kat aku... patut rm10 je...)

hehe...

katunX said...

blek nak kawin? Benarkah?

hard disk aku jual corrupt ka? Ke ko buat lawak je?

afif said...

lawak je la...

isk isk...

eh betul korup... bak balik duit aku... hehe...

katunX said...

mau con orang ka..
lai..lai, aku jual lagi satu WD 80GB..AU$80, amacam?ahaha..