Tuesday, 16 December 2008

- b a s a h -




Kesat. Mengesat mata yang berpisat-pisat.


Terkebil-kebil.


Aku duduk kaki melujur atas tilam nipis kurang sejengkal tanpa cadar.


"Damn"


Basah. 



Ini yang paling aku tak suka kalau bangun tidur basah.


Kalau bantal basah dengan peta rekaan itu aku faham. Aku masih boleh pura-pura menghirup sisa-sisa yang masih melekat pada tepi bibir. Walaupun tidak semanis menanam tebu di pinggir bibir, tapi tidak mengapa.


Tapi basah yang ini sukar sikit.



Leceh.



Mesti ramai orang tidak suka. Malas. Penat. Letih.


Sambil jari memegang bahagian basah itu.


Mengesat-ngesat pangkal.




Pangkal yang masih basah.




Pangkal hidung.




*oh!*




Yang tidak berhenti mengalir sejak beberapa hari lepas.




Oh, lecehnya. 




*selsema*




*mengeluh sambil mengesat-ngesat hidung*





19 comments:

bz said...

typically bloddy marvelous piece of shit...this is insane

afif said...

hahah... crap, its just crap

katunX said...

bz : oh, kamu dari UK ke encik?

afif : aku memang suka buat crap...di tandas...

sir_ikang said...

karya bangang

NeEM™ of Suicide Park said...

Oh, tgh tido pun bleh meleleh? get some vit C, man.

katunX said...

sir ikang : eh?*garu kepala*

neem : oh, on my way to do that...

aqmaal said...

nice. suspend. but nice ^^

Dalina said...

leceh kerrr

moon said...

sian, byk ingus

katunX said...

aqmaal : suspen ke? eh?

dalina : sedikit leceh, tapi saya masih hero...

moon : bukan sahaja hingus...kalau hingus itu mengering....

akhmaremily said...

ish . tatau lah, cam2 sudah dipikirkan

stranger said...

dude, masih ber'hingus' kah? sudah kering update lah. hehe

ain said...

wah2..ganasla karya

katunX said...

akhmar : sila jangan macam-macam saudari...

stranger : sudah lama kering sehingga perlu membasahkannya semula...

ain : ganas? tapi ini bacaan umum saudari..

Faisal Admar said...

aku selalu gak jd mcm ni. tp buka hingus... er er er... how to describe ek?

ain said...

sy add blog ni dlm blog list sy ye senior katun..n ur flickr photostream juga..sbb sgt kagum dgn gamba2 tuh

Farhana bt Mohammed Isa said...

hahaha, bungek gle post ini, best2, haha~

katunX said...

faisal admar : tiba-tiba aku rasa berdebar-debar...

ain : ye, silalah add, biasa-biasa sahaja gambar itu...terima kasih

farhana mohamed isa : oh, bungek tetapi best...apakah gerangannya itu?

握壽司Stanley said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社