Friday, 22 August 2008

- k i s a h s e m a l a m -



Semalam. Cuma semalam.

Saat aku ber-YM dengan rakan di New Zealand. New Zealand. Tapi dia melayu. Sengaja memenuhi bumi New Zealand. Mahu cari-cari kerjaan katanya. Cari pengalaman hidup. Jalan-jalan sikit. Biasa orang referkan New Zealand cuma sebagai NZ. Pendek. Nyata. Cepat.

Dia cerita pasal tambang kapal terbang. Berbual-bual sedikit. NZ punya tambang walaupun cuma dari Australia memang mahal. Macam tiket kapal terbang promosi Air Asia balik Malaysia daripada Melbourne walaupun masih murah daripada tambang keretapi Tanah Melayu.


Saat itu Suboh (housemate merangkap roommate) sedang sibuk dengan laptop VAIO mudah rosaknya.


katunx : suboh!

suboh : apa dia?

katunx : tambang kapal terbang pergi NZ memang mahal kan? Ala...NZ, Negeri Sembilan kan...

suboh : ??....(memulakan gelak ketawa hilai riang)




Whatever.





7 comments:

Queh;cocambo said...

NZ?
negeri smbilan?
x phm la
ce jlskn skt ;)

fara said...

oh lama tak singgah.

hm.
tak faham +_+"

bizi said...

wei..ape ko merepek nih..cumil la tu salah sebut new zealand jadi negeri sembilan..saje je nak penuhkan post

katunX said...

queh ; cacambo : er? not funny, mungkin?...

fara : eh, sudah lama tidak nampak? hm, tak faham juga.

*hmmm..*

bz : memang comel cakap cumil..macam kamu..

bizi said...

secomel aku pun tidaklah sampai membuat kenyataan di bilik uthman d 3.4

"aku rase aku ni comel la"kata katun kepada ahli bilik yg terkejut

katunX said...

bizi : siapa?

dalina said...

ada perli sape2 ke