Monday, 12 May 2008

n a s i a k u , a k u p u n y a p a s a l



Saya suka nasi.


Hari-hari saya makan nasi.


Tapi bila saya baca ini. Saya jadi marah.



Utusan, 12 Mei 2008


(yang di atas ini saya namakan miss link, sila geletek dia)



Ini telah menghina kredibiliti saya sebagai pemakan nasi penuh-sepenuh masa dan membukit tinggi.



Saya bukan makan minyak. Minyak boleh-lah kata jimat, jangan bawak kereta. Naik public-lembabtransportation tu.



Saya pun tidak kacau sentoll-booth di mana-mana highpriceway bila gaji CEO kompeni concession naik.



Tapi kalau hal yang ini tidak boleh. Ini boleh menganggu keseimbangan pemakanan saya.


Lihat, keseimbangan yin dan yang saya dalam pemakanan.



Mana boleh diskaun-diskaun.



Ingat Sogo ke?



14 comments:

bz said...

eh ko ni...emo pulak..dah nak mampus agaknye..haha..ni second time katun hilang cool

matley said...

haha..kalo psl makanan xpe kalo ilang cool..haha..

shaz said...

hoh..nasi...

katunX said...

bizi : cool masih ada, baru jumpa tadi...

matley : dua pinggan nasi aku bagi...10 markah

shaz : huh, nasi??

gorie said...

baca je post ni membuatkan aku lapar. salah kau jugak lagi.

bluecrystaldude said...

Inilah akibat apabila pemimpin sibuk dengan hal masing2. Harga makanan naik, cakap,

- it is a global event
- Ubah gaya pemakanan anda, jaga kesihatan anda
- kerajaan akan/sedang/telah (<--pilih sendiri) melakukan pelbagai cara utk mengatasi masalah ini
- harga beras tidak naik. (bila orang bising harga berak NAIK,)
- Oh, yang naik tu beras jenis yang tidak dikawal harganya

oh, sungguh menarik melihat gaya 'pemimpin' yang pelbagai..

P/S: apa yang ko maksudkan (dalam shout box aku) dengan "Berkembang pesat nampak..."?

bz said...

ape susah,,beras siam ada...mahu?

katunX said...

gorie : sila semak dapur anda...

bluecrystaldude : sebab itu Malaysia sangat menarik..

p/s: bukan blog sudah diubah-suai-kembang-pesatnya?

bizi : beras siam? transvestite...bahaya

Pencarut Keji said...

Erm..

Nak tuka makan gandum hari-hari.. nanti gandum pula naik harga..

harga BERAS DUNIA NAIK?

hah?

Bukan asia sahaja?

Nak sangat ke org kulit puteh tu makan BERAS?

Hari tu kata bersepah2 beras..

Simpan kat blakang umah kot?

Kasi sorok..

Bagi kami suma lapa tgk nasi..

p/s: Tade padi hydroponic ka? hueh.. nak tanam blakang umah..

katunX said...

boleh isi borang...


sila ambil pokok padi anda di kaunter hadapan...


ditanggung sabsidi

xxeemm said...

korang ni. makan segunung nasi atas pinggan pon tak besar2.

take my quota of rice lah. pipi saya nih dah terlebih site boundary lama sangat.

nah segenggam. nasi ye. bukan pipi.

katunX said...

xeem : segenggam "nasi" yang mana?

*wink, wink*

nanie said...

haiku ke tu?

katunX said...

haiku? apakah itu?